Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut; Ministerie van Infrastructuur en Milieu

 
GLOBE educatieprojecten
Leerlingen presenteren op de GLOBE kennismakingsdag en aftrap van de Nederlandse meetcampagnes op het RIVM, 8 april 2014.
GLOBE kennismakingsdag, 8 april 2014


Nieuws
01-09-14 Nieuw schooljaar en GLOBE Aerosolen najaarsmeetcampagne
Vanaf vandaag zijn alle scholen in Nederland weer van start. Een nieuw schooljaar betekent ook een nieuwe meetcampagne voor GLOBE Aerosolen. De najaarsmeetcampagne loopt door heel Europa en start op maandag 15 september, eindigt op vrijdag 17 oktober.
Bij deze een mooi school- en GLOBEjaar gewenst!
14-03-14 GLOBE meetcampagnes van start
Op 8 april kwamen 50 scholen uit het hele land bijeen op het RIVM voor de aftrap van de GLOBE meetcampagne 2014. Voor GLOBE Aerosolen begon de campagne al eerder, maar ook de andere Nederlandse GLOBE projecten startten op 8 april hun meetcampagne. Alle middelbare scholen in Nederland kunnen tot en met 8 juni met hun leerlingen wetenschappelijk onderzoek doen dat bijdraagt aan onderzoek van KNMI, RIVM en Wageningen UR.
Meer weten of meedoen? Kijk dan op de speciale meetcampagne website van GLOBE Nederland.


Meer nieuws...


GLOBE Nederland en het KNMI
GLOBE is een wereldwijd educatieprogramma dat scholieren actief betrekt bij klimaatwetenschappelijk onderzoek. Binnen GLOBE Nederland is dit programma verankerd in het Nederlandse basis- en middelbare school onderwijs in speciaal daarvoor ontwikkelde lesmodulen. Hiertoe werken KNMI, Wageningen Universiteit, Rijks Instituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), Netherlands Space Office (NSO), Science Center NEMO en GLOBE Nederland samen met docenten en onderwijsontwikkelaars.
Het KNMI draagt zorg voor de lesmodulen:

  • GLOBE Weer en Klimaat
  • GLOBE Aerosolen

Voor algemene informatie over GLOBE Nederland of aanmelden, kijk op de website van GLOBE Nederland.