Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut; Ministerie van Infrastructuur en Milieu

 
GLOBE educatieprojecten
Leerlingen presenteren op de GLOBE kennismakingsdag en aftrap van de Nederlandse meetcampagnes op het RIVM, 8 april 2014.
GLOBE kennismakingsdag, 8 april 2014


Nieuws
14-03-14 GLOBE meetcampagnes van start
Op 8 april kwamen 50 scholen uit het hele land bijeen op het RIVM voor de aftrap van de GLOBE meetcampagne 2014. Voor GLOBE Aerosolen begon de campagne al eerder, maar ook de andere Nederlandse GLOBE projecten startten op 8 april hun meetcampagne. Alle middelbare scholen in Nederland kunnen tot en met 8 juni met hun leerlingen wetenschappelijk onderzoek doen dat bijdraagt aan onderzoek van KNMI, RIVM en Wageningen UR.
Meer weten of meedoen? Kijk dan op de speciale meetcampagne website van GLOBE Nederland.

14-01-14 8 april: GLOBE kennismaking- en trainingsdag op RIVM
Op deze dag leert u van GLOBE wetenschappers van RIVM, KNMI en Wageningen UR hoe u praktisch met GLOBE aan de slag kunt. De dag is ook de aftrap van de landelijke GLOBE meetcampagnes.
De dag is voor docenten VO (biologie, aardrijkskunde, natuurkunde, scheikunde, NLT en ANW), medewerkers techniek- en NME-centra en overig geïinteresseerden. De dag is geschikt ter orientatie voor beginners als ter verdieping voor bestaande GLOBE scholen. Deelname aan deze dag is kosteloos. Meer info en aanmelden

Meer nieuws...


GLOBE Nederland en het KNMI
GLOBE is een wereldwijd educatieprogramma dat scholieren actief betrekt bij klimaatwetenschappelijk onderzoek. Binnen GLOBE Nederland is dit programma verankerd in het Nederlandse basis- en middelbare school onderwijs in speciaal daarvoor ontwikkelde lesmodulen. Hiertoe werken KNMI, Wageningen Universiteit, Rijks Instituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), Netherlands Space Office (NSO), Science Center NEMO en GLOBE Nederland samen met docenten en onderwijsontwikkelaars.
Het KNMI draagt zorg voor de lesmodulen:

  • GLOBE Weer en Klimaat
  • GLOBE Aerosolen

Voor algemene informatie over GLOBE Nederland of aanmelden, kijk op de website van GLOBE Nederland.