Uitleg over

Weeralarm in 2014 (archief)

Welke weeralarmen (code rood) gaf het KNMI uit in 2014? Een overzicht.

 • 9 juni: Van het zuiden uit zware onweersbuien

  Het zuiden en zuidoosten krijgt de komende uren te maken met zwaar onweer. In Limburg is een weeralarm, code rood van kracht. In Zeeland, Noord-Brabant en Gelderland geldt nog steeds code oranje. Bij de buien zijn hagel en zware, mogelijk zeer zware, windstoten mogelijk. Er kan in korte tijd lokaal veel regen vallen. De buien trekken in de loop van de avond noordoostwaarts.

  Er bestaat een groot risico om door de bliksem getroffen te worden. Het risico op blikseminslag is vooral groot in het open veld, op of aan het water en in de buurt van hoge bomen. Het onweer gaat vaak vergezeld van veel wind en/of (zeer) zware windstoten. Ook kan er hagel voorkomen en voor schade zorgen. 

  Pinkpop in Landgraaf werd korte tijd geteisterd door noodweer en tijdelijk stilgelegd. De organisatie informeerde het publiek via lichtkranten en riep de 67.000 bezoekers op om op het terrein te blijven. Niemand raakte gewond.

  Provincies: Limburg

Meer uitleg over

 • Code rood

  Weeralarm in 2011 (archief)

  Er is in 2011 geen weersituatie geweest die aanleiding gaf om een weeralarm (code rood) uit te geven.
 • Zonnige ijsdag (foto: Jannes Wiersema)

  IJsdagen

  Een ijsdag is een dag waarop het de hele dag blijft vriezen. Ook de hoogste temperatuur van het hele etmaal ligt op een ijsdag dus onder nul.
Niet gevonden wat u zocht? Alle uitleg over