Nieuwsbericht

Gerard van der Steenhoven gestart als hoofddirecteur KNMI

03 februari 2014

Op 3 februari 2014 heeft dr.ir. Frits Brouwer het directoraat van het KNMI overgedragen aan prof.dr. Gerard van der Steenhoven. Frits Brouwer heeft deze functie bijna tien jaar bekleed.

Gerard van der Steenhoven was van september 2008 tot en met januari 2014 als decaan van de faculteit Technische Natuurwetenschappen verbonden aan de Universiteit Twente (UT). Onder zijn leiding is de instroom van studenten bij de faculteit sterk gegroeid, is er een nieuw personeelssysteem voor talentvolle wetenschappers ingevoerd, is het vraag gestuurd onderzoek aanzienlijk toegenomen en is de Twente Graduate School voor promovendi opgericht.

Voorafgaand aan zijn decanaat bij de UT was Van der Steenhoven verbonden aan het Nationaal instituut voor subatomaire fysica, Nikhef, in Amsterdamen – daarvoor – aan het Massachusetts Institute of Technology in de VS. Daarnaast was hij van 2000 tot 2008 bijzonder hoogleraar experimentele natuurkunde bij de Rijksuniversiteit Groningen. Tevens is Van der Steenhoven van 2007 tot 2013 voorzitter geweest van de Nederlandse Natuurkundige Vereniging (NVV) en is hij sinds 2009 voorzitter van de Scientific Advisory Committee van het FOM-instituut DIFFER in Nieuwegein, waar fundamenteel energieonderzoek wordt verricht.

Vanaf 1 februari 2014 bestaat de directieraad van het KNMI naast Van der Steenhoven uit Myriam van Rooij en Wouter Nieuwenhuizen.

Frits Brouwer draagt het directoraat van het KNMI over aan Gerard van der Steenhoven (foto: Patricia van der Kooij, KNMI)

Recente nieuws- en klimaatberichten

  1. De klimaatstreepjescode van Koning Willem-Alexander

    Zaterdag viert Koning Willem-Alexander zijn 57ste verjaardag. Hoe is het klimaat tijdens zijn lev...

    24 april 2024 - Klimaatbericht
  2. Europa was in 2023 uitzonderlijk warm en nat

    Het jaar 2023 was – wederom – een jaar vol extremen in Europa; één van de natste jaren in de meti...

    22 april 2024 - Klimaatbericht
  3. Toename broeikasgas methaan in hogere versnelling

    Wereldwijd warmt het klimaat op doordat de hoeveelheid broeikasgassen in de atmosfeer steeds verd...

    17 april 2024 - Klimaatbericht
  4. De hoofdmoot van de jaarneerslag

    Alle regen in een jaar opgeteld bedekt Nederland gemiddeld met een laag water van 85 centimeter. ...

    15 april 2024 - Klimaatbericht
Toon alle nieuws- en klimaatberichten