Achtergrond

KNMI'21-klimaatscenario's

Het KNMI verwacht in 2021 met nieuwe KNMI-klimaatscenario’s te komen, aangepast aan de nieuwste inzichten. Aanleiding daarvoor is de geplande publicatie van het zesde assessment rapport (AR6) van het IPCC.

De KNMI'21-scenario's zullen in 2021 de actuele KNMI'14-scenario's vervangen.

Workshops voor gebruikers van de scenario's

Tot aan publicatie van de nieuwe klimaatscenario’s in 2021 organiseert het KNMI jaarlijks workshops, waarin gebruikers van klimaatscenario’s geïnformeerd worden over de ontwikkelingen in de nieuwe klimaatscenario’s. Als deelnemer kunt u feedback geven vanuit het perspectief als gebruiker van de KNMI-klimaatscenario’s en suggesties gegeven voor bijvoorbeeld het doorrekenen van specifieke variabelen.

Workshop 'Op weg naar KNMI’21-klimaatscenario’s', 25 september 2017

Download de ZIP-file met het programma en de presentaties over onder meer de snellere zeespiegelstijging en extreme neerslag.

 

Lunchlezing voor het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat: oktober 2018 in Den Haag

In oktober 2018 wordt voor het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat een lunchlezing over de ontwikkelingen in de nieuwe klimaatscenario’s gepland. Begin 2019 wordt een interdepartementale lunchlezing in Den Haag gepland. Interesse? Laat het alvast weten via de mail.

Nieuwsbrief KNMI-klimaatscenario's

Het KNMI informeert u in deze nieuwsbrief over de ontwikkeling van de nieuwe KNMI-klimaatscenario's die in 2021 worden gepubliceerd. Ook wordt u op de hoogte gehouden over bijeenkomsten voor gebruikers van klimaatscenario's.

De eerste nieuwsbrief KNMI-klimaatscenario's verschijnt in mei 2018.

Bekijk eerdere edities van de nieuwsbrief KNMI-klimaatscenario's

Aanmelden voor de nieuwsbrief KNMI-klimaatscenario's

 

 

 

 

Niet gevonden wat u zocht? Zoek meer achtergrond artikelen