Activiteit

Tech meetup: kom alles te weten over IT binnen het KNMI

mei 19
Wanneer 19 mei 2022, aanvang 17:00
Waar KNMI, De Bilt

Is pizza, IT en tech de perfecte combinatie voor jou? Kom dan op 19 mei naar onze tech meetup bij het KNMI.

Rode draad van de meetup is hoe we satellietwaarnemingen op de werkplek van de meteoroloog krijgen die daarmee de maatschappij kan voorzien van actuele weersverwachtingen en waarschuwingen. 

Bij het KNMI staan we voor mooie uitdagingen op het gebied van tech, innovatie en IT. Zoals de bouw van een nieuwe supercomputer die de korte termijn weersverwachtingen verbetert. De vervanging van het meetnetwerk dat data van weersomstandigheden registreert. En onze cloud first strategie, waarbij we al onze 60 applicaties op aws naar een nóg hoger niveau tillen.

Sneak preview

Een sneak preview van wat je tijdens de meetup kunt verwachten:

  •  Presentatie over de open source library Pytroll die software bouwstenen levert om ruwe satellietdata om te zetten naar meteorologische producten.
  • Ons GeoWeb-team vertelt over de tool GeoWeb; een open source systeem dat we in-house ontwikkelen. Doel van Geoweb is om alle meteorologische informatie samen te brengen in één consistent beeld van het weer.
  • Mogelijkheid om te speeddaten met KNMI'ers over onderwerpen als cloud, AWS, opensource en alles wat je ook maar wilt weten.
  • Neem een kijkje in het kloppende hart van het KNMI: de weerkamer. (Let op: beperkt aantal plaatsen beschikbaar dus meld je snel aan).
  • Pizza en lekkere drankjes.

Voor wie?

Voor aanstormende talenten en young professionals in IT. Voor developers, engineers, architecten en anderen met een achtergrond in IT en een kijkje in de KNMI-keuken willen krijgen.

Waar en wanneer?

•    Datum: 19 mei
•    Tijd: 17.00 - 19.30 uur
•    Locatie: KNMI, Utrechtseweg 297, De Bilt

Meer informatie en aanmelden:

Mis het niet en zorg dat je erbij bent! Meld je aan voor de tech meetup vóór 18 mei. Meer informatie? Neem contact op met Inge Wichink Kruit.