Rondleidingen bij het KNMI

Op twee woensdagen per maand zijn er bij het KNMI rondleidingen.

Deze rondleidingen, die steeds van 10:00 tot 14:30 uur  plaatsvinden, zijn bedoeld voor groepen belangstellenden in de KNMI-vakgebieden: meteorologie, klimatologie en seismologie.  Ze worden verzorgd door voormalig medewerkers. De bezoeker krijgt een presentatie over het instituut met uitleg over zijn geschiedenis, de totstandkoming van de weersverwachting en het werk van de seismoloog. In het historisch kabinet wordt de verzameling van zowel oude als nieuwe instrumenten getoond, en wanneer het weer het toelaat, wordt op het meetterrein uitleg gegeven over waarneemapparatuur.

De groepsgrootte is minimaal 15 en maximaal 30 personen, de minimumleeftijd bedraagt 16 jaar. In het voor- en najaar organiseert het KNMI twee rondleidingen waarin individuele aanvragen en zeer kleine groepen worden samengevoegd.

Vanwege de grote populariteit van de rondleidingen zijn deze voor 2017 al volgeboekt.

Even praktisch: op het KNMI-terrein is beperkte parkeermogelijkheid. Het museum en het seismologiegebouw zijn niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers en er zijn geen faciliteiten voor slechthorenden. Een vooraf te boeken lunch kost €8,50 per persoon. Verder zijn er geen kosten verbonden aan het bezoek.

Meer informatie of een rondleiding aanvragen? Dat kan per e-mail.

Het KNMI-gebouw gezien vanaf het meetterrein
Het KNMI-gebouw gezien vanaf het meetterrein