Nieuwsbericht

Europese klimaatconferentie in Amsterdam

24 september 2008

De nieuwste kennis over klimaatverandering en de wijze van aanpassen is het centrale thema tijdens de Europese klimaatconferentie volgende week in de RAI in Amsterdam.

Deze European Conference on Applied Climatology (ECAC) waarvan het KNMI gastheer is, vindt plaats van 29 september tot en met 3 oktober. Als verantwoordelijk staatssecretaris van het ministerie van Verkeer en Waterstaat zal Tineke Huizinga-Heringa in de openingssessie maandagochtend ingaan op de aanpassing aan het veranderende klimaat. Verder is er op woensdagmiddag 1 oktober een speciale sessie over de wijze waarop informatie en kennis over klimaat wordt uitgedragen aan beleidsmakers, politici, uitvoerders en burgers.

Het unieke van deze ECAC is dat de wetenschappelijke, beleidsmakende en uitvoerende wereld elkaar ontmoeten. Niet alleen worden de laatste wetenschappelijke bevindingen over klimaatverandering besproken; er wordt ook verder gekeken, naar manieren om als samenleving goed voorbereid te zijn op een warmer en natter klimaat. Deelnemers uit diverse landen en werkvelden zullen hierover spreken zodat het vraagstuk vanuit verschillende perspectieven belicht wordt om zo tot mogelijke oplossingen te komen.

Het KNMI organiseert ECAC in samenwerking met de Europese Nationale Meteorologische Diensten (EUMETNET) en de European Meteorological Society (EMS). Meer informatie over het programma is te vinden op de conferentiesite http://meetings.copernicus.org/ems2008/index.html

 

Recente nieuws- en klimaatberichten

  1. De klimaatstreepjescode van Koning Willem-Alexander

    Zaterdag viert Koning Willem-Alexander zijn 57ste verjaardag. Hoe is het klimaat tijdens zijn lev...

    24 april 2024 - Klimaatbericht
  2. Europa was in 2023 uitzonderlijk warm en nat

    Het jaar 2023 was – wederom – een jaar vol extremen in Europa; één van de natste jaren in de meti...

    22 april 2024 - Klimaatbericht
  3. Toename broeikasgas methaan in hogere versnelling

    Wereldwijd warmt het klimaat op doordat de hoeveelheid broeikasgassen in de atmosfeer steeds verd...

    17 april 2024 - Klimaatbericht
  4. De hoofdmoot van de jaarneerslag

    Alle regen in een jaar opgeteld bedekt Nederland gemiddeld met een laag water van 85 centimeter. ...

    15 april 2024 - Klimaatbericht
Toon alle nieuws- en klimaatberichten