Activiteit

KNMI tech meetup

jan 26
Wanneer 26 januari 2023, aanvang 17:00
Waar KNMI, De Bilt

Is pizza, IT en tech de perfecte combinatie voor jou? Kom dan op donderdag 26 januari naar onze (gratis) tech meetup bij het KNMI. De eerste 10 die zich aanmelden, krijgen een uniek kijkje in de weerkamer van het KNMI. Wees er dus snel bij! Aanmelden kan tot maandag 23 januari.

Vanwege de enorme belangstelling voor de KNMI tech meetup is het helaas niet meer mogelijk om je aan te melden. Wil je er een volgende keer bij zijn? Mail dan naar it-outreach@knmi.nl.

Waar en wanneer?

 • Datum: donderdag 26 januari
 • Tijd: 17.00 - 19.30 uur
 • Locatie: KNMI, Utrechtseweg 297, De Bilt

Bij het KNMI staan we voor mooie uitdagingen op het gebied van tech, innovatie en IT. Zoals de bouw van een nieuwe supercomputer die de korte termijn weersverwachtingen verbetert. De vervanging van het meetnetwerk dat de actuele weersomstandigheden registreert. En onze cloud first strategie, waarbij we onze applicaties op AWS naar een nóg hoger niveau tillen.

Over de tech meetup

Rode draad van de meetup op 26 januari is de rol van IT bij de weerswaarnemingen die we realtime binnenkrijgen van vrijwillige weerstations van particulieren, scholen en bedrijven. Het gaat hier om data uit het zogeheten WOW-netwerk; een groot netwerk van weerwaarnemers. Iedereen met een weerstation kan deelnemen aan de Weather Observations Website (WOW) en zijn data delen, bekijken en vergelijken.

Omdat de betrouwbaarheid van de metingen sterk verschilt, moet de data gecontroleerd worden tegen onze operationele waarnemingen. We laten zien welke algoritmes we daarvoor ontwikkeld hebben en hoe we de data opslaan en ontsluiten via ons KNMI Dataplatform.

Wat je verder kunt verwachten:

 • Een visualitatie van de WOW-waarnemingen in GeoWeb; een open source systeem dat we in-house ontwikkelen. In GeoWeb brengen we alle meteorologische informatie samen in één consistent beeld van het weer.
 • Presentatie van ons Cloud Platform Team over de AWS Landing Zone waar al onze applicaties in draaien.
 • Mogelijkheid om te speeddaten met KNMI'ers over onderwerpen als cloud, AWS, opensource en alles wat je ook maar wilt weten.
 • Pizza en lekkere drankjes

Voor wie?

De KNMI tech meetup is interessant voor iedereen met een IT-achtergrond die een kijkje in onze IT-keuken wil krijgen en in contact wil komen met vakgenoten.

Mocht je geïnteresseerd zijn in werken bij het KNMI als IT'er dan is er tijdens de meetup ook de gelegenheid om jouw mogelijkheden te ontdekken. 

Meer informatie en aanmelden

Vanwege de enorme belangstelling voor de KNMI tech meetup is het helaas niet meer mogelijk om je aan te melden. Wil je er een volgende keer bij zijn? Mail dan naarit-outreach@knmi.nl.

Aankomende activiteiten

 1. feb 29
  Extra-tropical Cyclones and Storm Tracks on a Warming Earth

  Speaker: Walt Robinson, Professor of Atmospheric Sciences at North Carolina State University

Toon alle aankomende activiteiten