Activiteit

KNMI tech meetup december

dec 6
Wanneer 6 december 2023, aanvang 17:00
Waar KNMI, Utrechtseweg 297 De Bilt

'Zonder IT geen weersverwachting.' Een gevleugelde uitspraak, waarmee we benadrukken dat IT en het KNMI onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Op woensdag 6 december organiseren we de zesde editie van onze KNMI tech meetup, waarbij je een kijkje in onze IT-keuken kunt nemen. Meld je snel aan; als je bij de eerste 10 behoort, mag je óók een uniek kijkje nemen in de weerkamer van het KNMI.

Waar en wanneer?

  • Woensdag 6 december
  • 17.00 - 19.30 uur
  • KNMI, Utrechtseweg 297, De Bilt

Wat je kunt verwachten van de KNMI tech meetup:

Verschillende IT-teams van het KNMI laten je zien waar ze aan werken. Jij beslist zelf over welk onderwerp je meer wilt weten. Er is ruimte om bij alle teams langs te gaan, maar je kunt ook volledig de diepte in door die ene KNMI'er het hemd van het lijf te vragen. Veel ruimte om in gesprek te gaan met IT-vakgenoten, waarbij we uiteraard zorgen voor hapjes en drankjes.
IT-topics waar je bij kunt aansluiten:

Een greep uit de teams en onderwerpen waarover je meer te weten kunt komen:

  • IT- en Cloudinfrastructuur: ons Cloud Platform Team vertelt over de AWS Landing Zone waar al onze applicaties in draaien.
  • Early Warning Centre: om KNMI's visie te kunnen verwezelijken om eerder én lokaler te waarschuwen voor gevaarlijk weer, ontwikkelen we software die allerlei soorten data verwerkt tot bruikbare berekingen voor onze meteorologen. Onze software developers laten zien hoe ze dit doen in een cloud-native omgeving.
  • Geoweb: ons Geoweb-team vertelt over de tool Geoweb: een open source systeem dat we in-house ontwikkelen. In Geoweb brengen we alle meteorologische informatie samen tot één consistent beeld van het weer. 
  • Modernisering Waarneeminfrastructuur: we vernieuwen onze meteorologische waarneeminfrastructuur, zodat nieuwe sensoren, nieuwe waarneemlocaties en externe databronnen sneller kunnen worden aangesloten. Ons team vertelt over de impact die dit heeft op onze IT-landschap.
  • Satellietdata: het satellietteam neemt je mee in hoe we met IT satellietwaarnemingen op de werkplek van de meteoroloog krijgen. 
  • Radardata: ons radarteam vertelt over de rol van IT bij de neerslagradar die we gebruiken om neerslag waar te nemen. 
  • Live weersverwachting: een meteoroloog zal live de actuele weersverwachting prestenteren op basis van alle data die hij tot zijn beschikking heeft. 

Werken bij het KNMI?

Wil je weten welke mogelijkheden er zijn bij het KNMI met jouw IT-achtergrond? Dan is er - naast de inhoudelijke verdieping - ook genoeg ruimte om in gesprek te gaan met KNMI'ers, of als je dat wenst: met onze recruiter.

Voor wie?

De KNMI tech meetup is interessant voor iedereen met een IT-achtergrond die een kijkje in onze IT-keuken wil krijgen en in contact wil komen met vakgenoten. 

Meld je snel aan!

De eerste tien die zich aanmelden voor de KNMI tech meetup krijgen een rondleiding in de weerkamer; het kloppende hart van het KNMI. Meld je aan voor 5 december. Meer informatie? Stuur een mail naar it-outreach@knmi.nl.