Activiteit

KNMI tech meetup juni

jun 19
Wanneer 19 juni 2024, aanvang 17:00
Waar KNMI, De Bilt

Zonder IT geen weersverwachting: IT en het KNMI zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Op woensdag 19 juni organiseren we de 7e editie van de KNMI tech meetup, een event waarop je een kijkje krijgt in de IT-keuken van het KNMI. Meld je snel aan, de eerste 10 aanmelders krijgen namelijk óók een rondleiding in de weerkamer van het KNMI.

Voor wie?

De KNMI tech meetup is interessant voor iedereen met een IT-achtergrond die een kijkje in onze IT-keuken wil krijgen en in contact wil komen met vakgenoten.

Wanneer en waar?

  • Woensdag 19 juni 2024
  • 17.00 - 19.30 
  • KNMI, Utrechtseweg 297, De Bilt

Wat kun je verwachten?

Verschillende IT-teams van het KNMI laten je op een markt zien waaraan ze werken. Jij beslist zelf over welk onderwerp je meer wilt weten. Er is ruimte om bij alle teams langs te gaan, maar je kunt ook die ene KNMI'er het hemd van het lijf vragen. Er is veel ruimte om in gesprek te gaan met IT-vakgenoten, en uiteraard zijn er hapjes en drankjes.

KNMI’s IT-teams en waaraan zij werken

  • IT- en Cloudinfrastructuur: ons Cloud Platform Team vertelt over de AWS Landing Zone waar al onze applicaties in draaien.
  • Geoweb: ons Geoweb-team vertelt over de tool Geoweb: een open source systeem dat we in-house ontwikkelen. In Geoweb brengen we alle meteorologische informatie samen tot één consistent beeld van het weer.
  • Modernisering Waarneeminfrastructuur: we vernieuwen onze meteorologische waarneeminfrastructuur, zodat nieuwe sensoren, nieuwe waarneemlocaties en externe databronnen sneller kunnen worden aangesloten. Ons team vertelt over de impact die dit heeft op onze IT-landschap.
  • Meetnet: Ons team beheert de huidige keten voor het inwinnen van de ruwe meteo data - zowel voor Nederland als de BES eilanden - en vervolgens het vastleggen, genereren en presenteren van meteo data voor de afnemers, zoals de weerkamer, defensie en de  luchtvaart.
  • Live weersverwachting: een meteoroloog zal live de actuele weersverwachting presenteren op basis van alle data die hij tot zijn beschikking heeft.

Werken bij het KNMI?

Wil je weten welke mogelijkheden er zijn bij het KNMI met jouw IT-achtergrond? Dan is er - naast de inhoudelijke verdieping - ook genoeg ruimte om in gesprek te gaan met KNMI'ers of als je wilt, met onze recruiter Edith Gerritsen.

Meld je snel aan!

De eerste 10 aanmelders voor de KNMI tech meetup krijgen een rondleiding in de weerkamer, het kloppende hart van het KNMI. Meld je aan voor 17 juni. Meer informatie? Stuur een mail naar it-outreach@knmi.nl.