Activiteit

Tech meetup juni

jun 1
Wanneer 1 juni 2023, aanvang 17:00
Waar KNMI, Utrechtseweg 297, De Bilt

Is pizza, IT en tech de perfecte combinatie voor jou? Kom dan op donderdag 1 juni naar onze (gratis) tech meetup bij het KNMI. De eerste 10 die zich aanmelden, krijgen een uniek kijkje in de weerkamer van het KNMI. Wees er dus snel bij! Aanmelden kan tot maandag 29 mei.

Waar en wanneer?

 • Datum: donderdag 1 juni
 • Tijd: 17.00 - 19.30 uur
 • Locatie: KNMI, Utrechtseweg 297, De Bilt

Bij het KNMI staan we voor mooie uitdagingen op het gebied van tech, innovatie en IT. Zoals de bouw van een nieuwe supercomputer die de korte termijn weersverwachtingen verbetert. De vervanging van het meetnetwerk dat de actuele weersomstandigheden registreert. En onze cloud first strategie, waarbij we onze applicaties op AWS naar een nóg hoger niveau tillen.

Over de tech meetup

Rode draad van de meetup is de rol van IT bij de neerslagradar die we gebruiken om neerslag waar te nemen. Reflecties van de neerslagradar worden met behulp van algoritmen omgezet naar neerslag-intensiteiten. Tijdens de meetup hoor je onder andere over:

 • Het samenspel van wetenschap en IT bij het innoveren van onze neerslagproducten; op basis van onderzoeksresultaten passen we algoritmen aan en vindt innovatie plaats, waarmee we steeds nauwkeurige neerslagverwachtingen kunnen uitgeven.
 • De hardware die we gebruiken bij onze neerslagraders in Den Helder en Herwijnen, de specs, het onderhoud en de leverancier.
 • Presentatie van ons Cloud Platform Team over de AWS Landing Zone waar al onze applicaties in draaien.
 • Mogelijkheid om te speeddaten met KNMI'ers over onderwerpen als cloud, AWS, opensource en alles wat je ook maar wilt weten.
 • Pizza en lekkere drankjes

Voor wie?

De KNMI tech meetup is interessant voor iedereen met een IT-achtergrond die een kijkje in onze IT-keuken wil krijgen en in contact wil komen met vakgenoten. Tijdens de meetup hoor en zie je hoe IT op allerlei facetten wordt toegepast voor de core-business dienstverlening van het KNMI.  

Mocht je geïnteresseerd zijn in werken bij het KNMI als IT'er dan is er tijdens de meetup ook de gelegenheid om jouw mogelijkheden te ontdekken.  

Meer informatie en aanmelden

Mis het niet en zorg dat je erbij bent! Meld je via dit formulier aan vóór maandag 29 mei 2023. Meer informatie? Stuur een mail naar it-outreach@knmi.nl.

Aankomende activiteiten

 1. okt 9
  Nationale klimaatscenario's

  Het KNMI maakt klimaatscenario's voor een mogelijk toekomstig klimaat voor Nederland. Op maandago...

 2. okt 19
  Nowcasting and seamless rainfall forecasting for improved (flash) flood early warning

  The UN have articulated the ambition that by the end of 2027 no one will be surprised by a flood....

Toon alle aankomende activiteiten