Activiteit

Weekend van de Wetenschap

okt 1
Wanneer 1 oktober 2022, aanvang 11:30
Waar KNMI, De Bilt

Op zaterdag 1 oktober opent het KNMI de deuren voor het publiek tijdens het Weekend van de Wetenschap. Tijdens deze dag kun je een kijkje nemen achter de schermen van weer, klimaat en seismologie.

Kun je door te springen de aarde laten bewegen? Hoe hard waait het bij windkracht 4? En wat zie je allemaal op een weerkaart? Ook kun je meer te weten komen over hoe het KNMI metingen verricht. Verder kun je met wetenschappers proefjes doen en in gesprek over klimaatverandering. Kinderen kunnen knutselen met satellietdata en geschminkt worden.

Aanmelden

Vanwege beperkte capaciteit is inschrijven voor deze dag verplicht. Vanaf 4 jaar is een reservering verplicht. Inschrijven kan in verschillende tijdslots van 1,5 uur via deze link. Let wel: vol = vol.  Als je je inschrijft, rekenen we op je komst.

Toegang

Bij de ingang van het KNMI, Utrechtseweg 297, worden je toegangskaarten gecontroleerd. Ook dien je je ID-bewijs mee te nemen.

Bereikbaarheid

Het KNMI is op 1 oktober alleen bereikbaar met het openbaar vervoer en per fiets. Op het terrein van het KNMI is een fietsenstalling ingericht. Het is niet mogelijk om met je auto te komen; er is géén parkeergelegenheid. Vanaf P+R Science Park rijdt een gratis pendelbus naar het KNMI. Na aanmelding krijg je hier meer informatie over. 

Meer over het Weekend van de Wetenschap