Dataset

RSS-feeds van het KNMI

Welke RSS-feeds heeft het KNMI?

Wilt u een notificatie ontvangen bij een weerwaarschuwing? Dat kan via de KNMI app. Als u met onze data aan de slag wilt, verwijzen we u naar het KNMI Dataplatform. 

Wat zijn RSS-feeds?

RSS is een alternatieve - inmiddels wel wat verouderde - manier om informatie op het internet beschikbaar te maken. Het is te vergelijken met de manier waarop een persbureau zijn nieuws verspreidt: je kunt je er op abonneren, en krijgt dan automatisch de nieuwtjes toegestuurd.

De meningen over wat RSS betekent, zijn verdeeld. Het wordt meestal vertaald als 'Really Simple Syndicaton', maar het wordt ook wel uitgelegd als 'Rich Site Summary'. Het World Wide Web Consortium (W3C), dat de standaarden die op het internet gelden vastlegt, houdt het op 'RDF Site Summary' (waarbij RDF staat voor 'Resource Description Framework').

Wie maakt die RSS-berichten?

Iedere website die zich daartoe geroepen voelt kan zogenaamde RSS feeds onderhouden. Achter elk bericht in een feed zit een link naar een webpagina met meer informatie over het onderwerp.

Hoe kom ik aan RSS-berichten?

U heeft er een programma voor nodig, een zogenaamde 'feed reader' of 'feed aggregator'. Een aantal daarvan is gratis van het internet te downloaden.

Geïnteresseerd in andere datasets? Bekijk andere datasets