Nieuwsbericht

KNMI wint toegankelijkheidsprijs 2001 meest toegankelijke website

09 oktober 2001

Het KNMI heeft de Toegankelijkheidsprijs 2001 gewonnen voor de meest toegankelijke website. Deze uitreiking vond plaats tijdens de Slotmanifestatie van de Week van de Toegankelijkheid, op het terrein van Bio-Vakantieoord in Arnhem. Dit jaar waren er twee Toegankelijkheidsprijzen te vergeven: een voor de meest toegankelijke internetsite en een voor de meest toegankelijke recreatievoorziening.

Drie websites waren genomineerd voor de Toegankelijkheidsprijs 2001 voor de meest toegankelijke internetsite: de site van het KNMI, de site van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en de site van het Gehandicaptenplatform Oosterhout.

De winnaar, het KNMI, ontving de Toegankelijkheidsprijs uit handen van Pascal Ursinus, ambassadeur van Drempels Weg voor mensen met een auditieve handicap. Kees Lemcke nam de prijs namens het KNMI in ontvangst.

Snel aangepast
In juli dit jaar bleek het KNMI al de best toegankelijke website voor mensen met een handicap in het thema nieuws- en mediawebsites. Toch was er nog een aantal aanpassingen gewenst. Deze heeft het KNMI razendsnel verwerkt. ‘In juli overhandigden wij op een ochtend het onderzoeksrapport naar de toegankelijkheid van nieuws- en mediawebsites aan het KNMI. En ’s middags waren de door ons gesuggereerde aanpassingen al doorgevoerd,’ vertelt een verheugde Ursinus.

Het KNMI heeft daarmee het snelst gereageerd van alle bedrijven en organisaties die bezig zijn de website toegankelijk te maken voor mensen met een handicap. Ook zijn zij het verst met het aanpassen van de website. Lemcke liet weten dat het KNMI bezig is met het ontwikkelen van een nieuwe website. Bij het ontwikkelen van deze website wordt niet alleen rekening gehouden met toegankelijkheid, maar ook met gebruiksvriendelijkheid voor mensen met een handicap. Het Gehandicaptenplatform Oosterhout kreeg de aanmoedigingsprijs.

Slotmanifestatie Week van de Toegankelijkheid
De prijsuitreikingen zijn een onderdeel van de Slotmanifestatie, waarmee de Week van de Toegankelijkheid.afgelopen vrijdag werd afgesloten. Tijdens deze Week, die van 1 t/m 5 oktober 2001 plaatsvond, vroegen lokale organisaties van ouderen en gehandicapten aandacht voor toegankelijkheid van voorzieningen zoals winkels, sportaccommodaties, natuurgebieden en internet. De Slotmanifestatie en de prijsuitreiking vonden plaats op het terrein van Bio-Vakantieoord in Arnhem.

Metro heeft direct melding gemaakt van de KNMI-prijs
Metro heeft direct melding gemaakt van de KNMI-prijs
De prijs, het keramiek, genaamd 'Baba' (naar Ali Baba's uitspraak 'Sesam open u')
De prijs, het keramiek, genaamd 'Baba' (naar Ali Baba's uitspraak 'Sesam open u')

Recente nieuws- en klimaatberichten

  1. Waarom de Cariben mogelijk een actief orkaanseizoen tegemoet gaan

    Een jaar geleden, in maart 2023, begonnen wereldwijd de hoge zeewatertemperaturen records te verb...

    27 maart 2024 - Klimaatbericht
  2. Koraal verdwijnt in hoog tempo

    Te hoge temperaturen van het oceaanwater zorgen ervoor dat koraalriffen op grote schaal afsterven...

    26 maart 2024 - Klimaatbericht
  3. Steeds gevaarlijkere gevoelstemperaturen in zuidelijk West-Afrika door klimaatverandering

    Als gevolg van klimaatverandering is de zogenaamde gevoelstemperatuur in zuidelijk West-Afrika nu...

    22 maart 2024 - Klimaatbericht
  4. Wereld Meteorologische Dag 2024

    Klimaatverandering is een reële en niet te ontkennen bedreiging voor onze hele beschaving. De gev...

    21 maart 2024 - Nieuwsbericht
Toon alle nieuws- en klimaatberichten