Nieuwsbericht

Triennial Scientific Report 2007-2009

01 november 2010

Het KNMI Triennial Scientific Report 2007-2009 biedt een uitgebreid overzicht van de onderzoeksactiviteiten die het KNMI in deze periode heeft uitgevoerd. Het KNMI verricht als nationaal data- en kenniscentrum voor weer, klimaat en seismologie onderzoek op deze drie gebieden.

Doel van het onderzoek is Nederland te voorzien van zo goed en nuttig mogelijke kennis, waarnemingen en adviezen over extreem weer en klimaatverandering. Het KNMI kan hiermee de Nederlandse regering van dienst te zijn bij haar inspanningen om Nederland hiertegen te beschermen.

Het onderzoek leidt tot publicaties in wetenschappelijke tijdschriften en tot een groot aantal activiteiten en diensten voor gebruikers. Voorbeelden zijn de ontwikkeling van numerieke modellen van het weer en het klimaat, het verrichten van waarnemingen vanuit de ruimte en ter plaatse, en het opstellen van klimaatscenario’s voor Nederland.

Het KNMI onderzoek wordt voor een belangrijk deel uitgevoerd in internationale samenwerkingsverbanden om de kwaliteit en de internationale zichtbaarheid van het onderzoek te kunnen garanderen.

Het Triennial Scientific Report beoogt met een twintigtal artikelen een representatief overzicht te geven van de onderzoeksactiviteiten van het KNMI in de periode 2007-2009. De tekst is geschreven in een stijl toegankelijk voor de geĂŻnteresseerde leek. Daarnaast bevat het rapport een overzicht van de wetenschappelijke en andere publicaties van het KNMI in deze periode.

Het KNMI Triennial Scientific Report 2007-2009 is digitaal beschikbaar en kan in papieren vorm worden verkregen bij de bibliotheek van het KNMI.

KNMI Triennial Scientific Report 2007-2009
http://www.knmi.nl/research/biennial/

KNMI Triennial Scientific Report 2007-2009

Recente nieuws- en klimaatberichten

  1. Meer zon in de lente

    Zonnestraling is de hoeveelheid zonlicht die de aarde bereikt, terwijl zonneschijn betekent hoe l...

    14 mei 2024 - Klimaatbericht
  2. Noorderlicht komt zeldzaam zuidelijk boven Nederland door zonnestorm

    Vrijdag 10 mei bevond het Noorderlicht zich boven Nederland. Dat het noorderlicht zo zuidelijk ko...

    13 mei 2024 - Nieuwsbericht
  3. Wat iedereen zou moeten weten over de opwarming van de aarde

    Regelmatig hoor je dat weer nieuwe temperatuurrecords worden gebroken. Hier zetten we wat feiten ...

    08 mei 2024 - Klimaatbericht
  4. Groeiseizoen start eerder en eindigt later

    Ook dit jaar ontwaakte de natuur weer vroeg uit haar winterslaap door de hoge temperaturen in feb...

    01 mei 2024 - Klimaatbericht
Toon alle nieuws- en klimaatberichten